Le Canal du Centre

Voor het plezier ...

Als er zoveel natuurpracht en zoveel menselijke intelligentie te bewonderen is voor de omwonenden, voor bezoekers en wandelaars van hier en elders, dan dringt er zich uiteraard één vraag op: hoe kan een bezoek aan die plaatsen zo toegankelijk, aangenaam en interessant mogelijk worden gemaakt?

Om zowel die uitzonderlijke staaltjes van technisch vernuft als de groene omgeving zo veel mogelijk te valoriseren, werd in 1964! de ‘Association pour la Gestion et l’Exploitation Touristiques et Sportives des Voies d’Eau du Hainaut’ opgericht.

De vzw beheert vier attracties: het historisch Centrumkanaal, het hellend vlak van Ronquières, de Kabellift van Strépy-Thieu en het wellnesscentrum van Claire-Fontaine. Een opwaardering die zich vertaalt door hun promotie, via deze website bijvoorbeeld, maar ook via brochures, folders, reclamecampagnes in de media, enz. Ook de toeristische uitbating, hetzij door hen alleen, hetzij via derden, zorgt voor een opwaardering.

Een site leven inblazen kan op velerlei manieren! Geleide bezoeken, themaparcoursen, culturele evenementen/sportevenementen/events, diensten en verhuur van boten en kleine toeristische treintjes voor gecombineerde excursies en toeristenforfaits voor de verschillende sites ... zelfs in samenwerking met andere Henegouwse toeristische actoren, alles wordt in het werk gesteld  opdat iedereen een onvergetelijke ervaring zou beleven. Kampeerterreinen, water om te vissen, sport- of watersportactiviteiten – met en zonder eetgelegenheid – vervolmaken het bezoekerscomfort en de ontspanning.

Niets staat uiteraard vast, projecten ontstaan, evolueren, veranderen om alsmaar meer te zorgen voor emoties en plezier ...

Iedereen welkom!

 

 

Neem contact met ons op
Logo Wallonie Destination Qualité
Logo Access-i
Logo Centrissime
Logo Wallonie